Blog Sayfaları

23 Aralık 2012 Pazar

Urfa usulu kıyma


Urfa usulu kıyma aslında bilmeyenler kıyma dediğimizde şaşırıyorlar nasıl oluyor içinde kıyma yok neden kıyma Valla urfa buna 100 yıllardır böyle demiş ve urfada hala çok sevilen güzel bir sulu çiğköfte gibi birşey çok lezzetli işte tarifimiz
malzemelerimiz 
1 su bardağı çiğköftelik bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı isot
yarım çay bardağı nar ekşisi
veya limon suyu
1 adet kuru soğan
6 adet yeşil soğan
yarım demet maydanoz
2 tuz

1çay kaşığı karabiber
1 buçuk su bardağı soğuk su

garnitürü
asma yaprağı
kuru ev yufkası

marul
yapılışı

1tepsiye bulguru doğradığımız kuru soğanı isotu salçayı tuzunu koyalım azar azar su alarak çiğköfte gibi yumuşayana kadar  yoğuralım maydanozu yeşil soğanı ekleyelim karıştırıp nar ekşisini ilave edelim 1 buçuk su bardağı soğuk su ekleyelim karıştıralım servis tabağımıza kıymamız hazır afiyet olsun bu kıymayı mutlaka mevsiminde asma yaprağıyla ve kuru ev yufkasıyla yenir   

2 yorum:

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner