Blog Sayfaları

10 Mayıs 2013 Cuma

Soslu yaprak sarması





Şöyle güzel bir sarmaya acaba kim yok der ben hergün yesem bıkmam eminim bir çoğumuz da böyle benim gibi düşünüyor sevgili okuyucu fazla bekletmeden işte tarifim
malzemelerimiz
400 gr yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı isot
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı toz sumak
1 çay kaşığı karabiber
2 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
yeteri kadar tuz
3 deste asma yaprağı
üzerinin sosu için
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
5 diş sarımsak
sarmanın üstüne dökmek için
1 tatlı kaşığı toz sumak
yapılışı
dolma harcımızın domateslerini biberlerini soğanı doğrayalım sos malzemesi hariç dolma harcının tümünü derin bir kabın içinde karıştıralım akşamdan suda beklettiğimiz yapraklarımızı harcımızdan koyup saralım tenceremize dizelim üzerine sumağımızı dökelim üstünü geçecek kadar sıcak su koyup dolmamızı pişirelim pişen dolmamızın sosunu tavamıza salçayı pulbiberi sarımsak  ve yağı koyup kavuralım servis tabağımıza koyduğumuz sarmalarımızın üzerine sosumuzu gezdirelim afiyet olsun not biz bu sosu sarmayı tencereye koyduktan sonra üzerine sosu döküyoruz suyumuzu üzerine koyup sarmamızı pişiriyoruz ben görsel açıdan bu  şekil yaptım tadında değişen birşey olmuyor böyle görüntüsü daha hoş oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner