Blog Sayfaları

6 Mayıs 2014 Salı

Saçaklı poğaça


Ve sevgili okuyucu dün misafirlerim vardı onların ardından hala yorgunluğum devam ediyor fakat bu güzel tarifi size vermeden olmaz diyorum ve işte tarifim
malzemelerimiz
5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağı
1 çay bardağı ılıkla sıcak arası su
42 gr lık yaş maya
1 çorba kaşığı dolusu toz şeker
yarım tatlı kaşığı tuz
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
arasına sürmek için
250 gr krem peynir
yarım demet maydanoz
yapılışı
ilk önce 1 kaseye maya tuz ve şekerimizi koyalım üzerine ılık sıcak arası suyumuzu koyup karıştırarak mayayı eritelim derin 1 kabın içine unumuzu koyup mayalı harcımızı ve sütü sıvıyağı ilave edip hamurumuzu yoğuralım en az 1 saat mayalanması için bekletelim benim hamur kabım kapaklı yoğurup kapağını kapatıyorum mayalandığı zaman ses veriyor öyle bir kabınız yoksa mevsim sıcaksa üzerine ince bir örtü örtelim soğuk havada daha kalın örtelim mayalanmış hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte bezeler alalım tezgahımızın üzerinde elimizle yuvarlayıp bastırarak açalım içinde peynir varmış gibi yuvarlak poğaça şekli verip kapatalım tepsimize dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim10 dakika daha bekletelim bir daha kabarması için bu arada fırınımızı 200 dereceye getirelim ısınmış fırınımıza poğaçalarımızı koyalım üzeri kızarıncaya kadar pişirelim fırından alalım biraz soğuduktan sonra bıçakla tam ayırmadan keselim içine ve açık kısmına krem peynir sürelim ince doğradığımız maydanoza bulayalım servis tabağımıza alalım afiyet olsun not un fazla veya eksik olursa ayarlarsınız çünkü undan una farklılık oluyor




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner