Blog Sayfaları

6 Temmuz 2014 Pazar

Diyarbakır duvaklı pilavı





Sevgili okuyucu bu tarifim Diyarbakırın çok eskilere dayanan güzel bir pilavımız bu pilavı babaannem çok yapardı zevkle yerdik Rabbim hepimizin ölmüşlerine gani gani Rahmet eylesin ve işte babaanne pilavı
malzemelerimiz
2 su bardağı pirinç
üzerinin harcı için 
250 gr yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 avuç soyulmuş badem
yeteri kadar tuz
2 avuç doğranmış maydanoz
yapılışı
hepimizin bildiği sade pirinç pilavımızı pişirelim kıymamızı 1 tatlı kaşığı yağımızı tenceremize koyup kurutmadan kavuralım küçük 1 tavada bademlerimizi yağ koymadan kavuralım bademlerimizi de kıymamıza katalım karıştıralım servis tabağımıza pilavımızı kubbe şeklinde koyalım üzerine üzerine kıyma harcımızı koyalımmaydanozla süsleyelim not babaannem maydanozu üzerine serperdi ben görüntüsü daha hoş olsun diye etrafına döktüm afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner