Blog Sayfaları

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Hasan paşa köftesi






Bismillah diyelim ve tarifimize başlayalım işte tarifim
malzemelerimiz
etli kısmı için
350 gr yağsız koyun eti
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı galeta unu veya 1 dilim bayat ekmek
patatesli kısmı için
5 adet orta boy patates
1 Türk kahvesi fincanı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
yapılışı
kıymamızı ve harcını 1 kabın içinde iyice karıştıralım yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizle havuz şekli verelim patateslerimizi haşlayalım soyalım ezici veya robotta çekelim sütü ve tereyağını koyup yağ eriyince tuzunu da koyup kase gibi yaptığımız etlerimizin içlerini dolduralım 200 derecede ısıttığımız fırınımızda üzeri biraz kızarınca fırından alıp servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner