Blog Sayfaları

29 Kasım 2015 Pazar

Kek kalıbında haşhaşlı bükme




bugün size yine çok güzel bir tarifim var
uzatmadan yazıyorum inşaALLAH
Malzemelerimiz
hamur için
1 buçuk su bardağı süt
yarım su brdağı ılık su
40 gr lık yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
aldığı kadar un
iç malzemesi için
150 gr margarin oda sıcaklığında
1 buçuk su bardağı haşhaş
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
üzeri için
1 yumurta sarısı
yapılışı
yoğurma kabımızda yarım su bardağı suyla mayamızı eritelim süt tuz ve unumuzu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım 1 saat kadar mayalandıralım mayalanan hmurumuzu tezgahımıza koyalım 10 parçaya bölelim her parçayı tabak büyüklüğünde açalım 10 parçaya böldüğümüz yağımızdan bir parçasını koyalım haşhaşlı malzemeden üzerine sürelim 10 katı üst üste koyalım elimizle bastırıp rulo şekli vererek ve çeke çeke uzatalım bükerek yağlanmış kalıbımıza yerleştirelim 180 derece de ısınmış fırınımızda kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner